ATTEFALLSRESAN - FRÅN 0 TILL 100 MED ATTEFALLSDESIGN

I samarbete med nordisk film och fuskbyggarna

Ursula hade en dröm om ett Attefallshus - Det blev en mardröm istället.

Ursula ville bygga ett Attefallshus på sin tomt och anlitade en firma som mot en förskottsbetalning skulle börja bygga direkt. 225.000 KR senare har inte en planka kommit på plats och hantverkaren har gått under jorden. 

– Tanken med Attefallshuset var att nyttja den som ett eget boende åt sonen. Firman som Ursula anlitade var snabba med att kräva förskottsbetalning som ett krav på snabb start. Efter att ha levererat virke som påminner om rester från ett annat bygge krävde firman ytterligare i betalning för att fortsätta. Ställd mot väggen kunden bara betala mer i hopp om att bygget skulle sättas igång.

– Jag hade ju redan betalat pengar i förskott. Jag förstod inte riktigt varför jag skulle betala ytterligare pengar för något som inte ens var påbörjat. Men kontaktpersonen för firman var bestämd och förklarade att pengarna måste in på kontot innan firman fortsätter. Så jag betalade in en andra gång.

Firman gick sedan under jorden och blev okontaktbar

– Efter min andra betalning trodde jag att det skulle hända något på tomten. Dagarna blev till veckor som blev till någon måndag och efter att jag fått tag i kontaktpersonen på firman så blev jag informerad om att kontaktpersonen varit sjuk och varit sängliggandes ett tag men att han nu är tillbaka. 

– Strax efter det begärde kontaktpersonen mer pengar och hävdade att de pengarna han fått tagit slut och att han inte kan slutföra projektet om jag inte betalar in mer. Men där ställde jag ner foten och vägrade. Jag konfronterade honom att jag redan betalat ut 225.000 KR utan att få något värde för det tillbaka.  Efter det insåg han antagligen att de inte kunde få ut mer pengar från mig och därmed försvann sista spåret efter firman för min del. 

Jag vill verkligen tacka från mitt djupaste hjärta. Jag har fått vänta på detta i två år. Tänkt på det dag och natt. Supertack!

Vi på AttefallsDesign fick uppdraget av Nordisk Film TV att bygga upp ett helt nytt Attefallshus från grunden. För oss var det inte någon tvekan om att ställa upp och hjälpa till. Vi har ju haft erfarenheten av att ”städa upp” efter andra oseriösa aktörer tidigare. 

Det viktiga var att göra planlösningen till en fungerande och mer anpassad för Compact-Living. I den tidigare planlösningen gick köket mer eller mindre centralt genom hela Attefallshuset. Det innebär att Attefallshuset inte skulle få någon social yta utan hade bestått av kök, badrum och hall. 

Efter att vårt team granskat tidigare handlingar och förbättrat dessa genom bl.a ett smartare kök, bättre ljusinsläpp och fler gjutna plintar så var det dags för det första spadtaget. 

Klicka på filmen för att se resultat. 

Det här är bättre än vad jag drömt om. Verkligen.

ATTEFALLSFAKTA
BOYTA: 20 KVM + 8 KVM LOFT
UNIKT: EN HALL MED PLATS FÖR AVHÄNGNING, FÖRVARING OCH TVÄTT

Våra hantverkare hjälper er

Utforma ert eget attefallshus som är skräddarsydd för just dig och din familj. Vi hjälper er att få ert drömattefallshus!

NYCKELFÄRDIGA ATTEFALLSHUS

Vi skapar ditt attefallshus efter dina krav. Arkitektritat och byggt av våra egna hantverkare på plats hos er.

Är du intresserad av ett eget attefallshus? Kontakta oss, vi besvarar alla dina frågor.